Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Bedrijfsleven en overheid zitten te springen om hoogopgeleide professionals op het gebied van informatica. De opleiding leidt je op tot software developer. Je leert software te ontwerpen, te bouwen en te implementeren. Van front-end tot back-end: alle aspecten van softwareontwikkeling kom en tijdens de opleiding aan bod. Wij leren je alles voor een succesvolle loopbaan als software developer. Software is overal. Niet alleen in je desktopcomputer, laptop of je mobiel, maar ook in je auto of wasmachine. Binnen de opleiding Informatica word je opgeleid tot expert in het maken van software. Zo kun je denken aan bijvoorbeeld apps voor je mobiele telefoon, webshops of aan complexe toepassingen zoals software voor navigatiesystemen. Bij het ontwikkelen van deze systemen kom je in aanraking met verschillende programmeertalen. Zo leer je in het eerste jaar programmeren in Python en C#. Vanaf het tweede jaar kies je zelf welke programmeertaal je wilt gebruiken in het projectonderwijs. Naast het programmeren en ontwikkelen van verschillende toepassingen leer je ook samenwerken. Na het afronden van de opleiding Informatica ben je breed inzetbaar binnen het vakgebied. Ben jij geïnteresseerd in nieuwe technologische ontwikkelingen, nieuwsgierig en een doorzetter? Dan is de opleiding Informatica iets voor jou!

Toelatingseisen

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 48

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Informatica
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
7.6 7.9 -0.3
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
6.4 7.1 -0.7
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
7.4 7.6 -0.2
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
7 7.4 -0.4
Totaalscore
6.2    
Toon meer

Adres:
Rochussenstraat 198
3015 EK Rotterdam