Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Software is overal. In de deeltijdopleiding Informatica leer je alles over systemen, databases, bedrijfsprocessen en softwarearchitectuur. Zo word je de schakel tussen procesverbetering en techniek. Je werkt in de ICT-branche en wilt graag hogerop. Met de deeltijdopleiding Informatica ontwikkel jij je tot een professionele software engineer en leer je alles over het hele traject van softwareontwerp tot softwaregebruik. Tijdens de opleiding Informatica in deeltijd leer je software ontwerpen, data en databases beheren en bedrijfsprocessen programmeren en analyseren. Je verdiept je in verbeterprocessen en de technische mogelijkheden van IT. Ook werk je aan beroepsvaardigheden zoals samenwerken, projectmatig werken, afstemmen met de klant en analyseren. Na afronding mag je jezelf bachelor of Science noemen. De hbo-opleiding Informatica is kleinschalig en persoonlijk. Als student heb je direct contact met ervaren docenten uit het werkveld. De opleiding bestaat uit modules en sluit nauw aan op de praktijk. Je combineert werkplek-leren met online leren en contactonderwijs. Daarin maak je je eigen keuzes. De docenten en begeleiders helpen je daarbij. Als je 4 jaar studeren te lang vindt, kun je ook de tweejarige deeltijdopleiding Informatica Associate degree volgen. Na afronding van deze opleiding kun je er alsnog voor kiezen om je bachelor-diploma Informatica te behalen.

Toelatingseisen

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 24
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 52

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Informatica
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.1 7.7 0.4
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.9 7.3 0.6
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
7.1 6.9 0.2
Totaalscore
7.4    
Toon meer

Adres:
Hogeschoollaan 1
4818 CR Breda