Ondernemerschap & Retail Management

Hogeschool Rotterdam

Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Hoe voeg je écht iets toe aan een markt die meer dan oververzadigd is? En hoe boks je op tegen reuzen en prijsvechters zoals Amazon en Zalando? Als ondernemer of retailspecialist heb je meer dan ooit creativiteit, authenticiteit, lef en doorzettingsvermogen nodig. En juist daarom kies jij voor de opleiding Ondernemerschap & Retail Management. Jij bent proactief en commercieel ingesteld, weet van aanpakken en zit vol goede ideeën. Je ziet dat vernieuwen de enige manier is, en kan niet wachten om nieuwe routes uit te stippelen. Jouw community gaat je daarbij helpen. Want de opleiding biedt je twee uitdagende omgevingen waarin je jezelf kunt ontwikkelen, namelijk: de community's Entrepeneurship en Managing New Retail. Samen met docenten, partners uit het bedrijfsleven en medestudenten van verschillende klassen en opleidingen werk je aan concrete uitdagingen. Of dat nu het ontwikkelen van een eigen start-up is, nieuwe markten zoeken voor een bestaand bedrijf of retailers helpen in de transitie naar een succesvolle 'onlife' verkoopformule. Welke community je ook kiest, je gaat hoe dan ook hard aan het werk. We leggen de lat hoog zodat jij het beste uit jezef kan halen. Vanaf dag 1 ga je aan de slag voor echte bedrijven met echte praktijkcases. Teamwork is in beide community's belangrijk, net als bouwen aan een stevig netwerk.

Toelatingseisen

C&M
met Economie of M&O of Bedrijfseconomie
E&M
Volledig toelaatbaar
N&G
met Economie of M&O of Bedrijfseconomie
N&T
met Economie of M&O of Bedrijfseconomie
C&M
met Economie of M&O of Bedrijfseconomie
E&M
Volledig toelaatbaar
N&G
Volledig toelaatbaar
N&T
Volledig toelaatbaar

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 60

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Ondernemerschap & Retail Management
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
7.7 7.9 -0.2
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7 7.1 -0.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
7.1 7.5 -0.4
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
7.4 7.5 -0.1
Totaalscore
6.6    
Toon meer

Adres:
Rochussenstraat 198
3015 EK Rotterdam