Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Biologie

Hogeschool Rotterdam

Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Vind jij het interessant hoe de menselijke hersenen werken of bestudeer je graag het gedrag van dieren? En zou je deze kennis graag willen doorgeven? Denk dan 'ns aan de lerarenopleiding Biologie. Bij de lerarenopleiding biologie leer je scherp waarnemen. Samen met medestudenten voer je experimenten uit om antwoord te geven op belangrijke vragen. Bijvoorbeeld: waarom zijn niet alle planten groen en hoe werken de hersenen van dieren? Je vergroot je kennis in het vak, zodat je die kan doorgeven aan je leerlingen. Als leraar in een exact vak als biologie wil je graag je leerlingen motiveren. Je krijgt daarom lessen in vakdidactiek om jouw leerlingen nieuwsgierig te maken naar het vak. Daarnaast leer je ook hoe je bijvoorbeeld een les voorbereidt. Je kennis pas je vanaf jaar 1 al toe in de praktijk. Je gaat namelijk elk jaar stagelopen en gedurende de opleiding sta je steeds vaker zelf voor de klas. Een deeltijd lerarenopleiding is een goede optie als je al een baan en misschien ook zorgtaken hebt. Bij een deeltijdopleiding volg je de lessen meestal in de avond of tijdens één dag(deel). Hierdoor kun je het makkelijk combineren met je werk en/of gezin.

Toelatingseisen

C&M
met Biologie of Natuur, leven en technologie
E&M
met Biologie of Natuur, leven en technologie
N&G
Volledig toelaatbaar
N&T
Volledig toelaatbaar
C&M
met Biologie of Natuur, leven en technologie
E&M
met Biologie of Natuur, leven en technologie
N&G
Volledig toelaatbaar
N&T
Volledig toelaatbaar

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 48

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Biologie
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
7.9 8.2 -0.3
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
8.1 8 0.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
7 6.9 0.1
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
6.9 6.9 0
Totaalscore
7.1    
Toon meer

Adres:
Rochussenstraat 198
3015 EK Rotterdam