Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Engels

Windesheim

Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Wil jij leerlingen vaardig maken in het Engels als wereldtaal? Heb je passie voor Engels en een hart voor onderwijs? Tijdens de lerarenopleiding Engels werk je niet alleen aan je eigen taalvaardigheden, maar leer je ook over vakdidactiek (waarin de nadruk ligt op hoe jij je leerlingen tot leren kunt aansporen) en maak je uitgebreid kennis met de cultuur van de Engelstalige wereld – die net zo belangrijk is voor taalleren. Je wordt opgeleid tot tweegraadsleraar. Als leraar heb jij straks een beroep waarin je écht iets voor mensen betekent, een beroep met volop doorgroeimogelijkheden dus. Een groot aantal oudere leraren gaat de komende jaren met pensioen. Dat biedt voor jou kansen als: leraar Engels in het vmbo, in de onderbouw havo of vwo, in het mbo of het volwassenenonderwijs. Binnen het voortgezet onderwijs kun je na een tijdje doorgroeien in diverse functies, zoals decaan, mentor of zelfs directeur van een school. Deze opleiding is ook via afstandsleren te volgen. Vooral voor mensen die een opleiding naast hun werk willen gaan doen is leren op afstand een uitkomst. Je leert vanuit huis, in een online omgeving. Kijk voor meer informatie www.windesheim.nl

Toelatingseisen

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 54

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Engels
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
7.8 8.2 -0.4
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.4 7.9 -0.5
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
7.4 7.1 0.3
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
6.4 7.4 -1
Totaalscore
6.7    
Toon meer

Adres:
Campus 2
8017 CA Zwolle