Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Natuurkunde

Hogeschool Rotterdam

Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Is waterstof geschikt als duurzame brandstof voor je auto? En hoe kan het dat een vliegtuig van 400 ton opstijgt en in de lucht blijft? Als docent natuurkunde geef je graag antwoord op deze vragen. Als natuurkunde leraar wil je graag jouw kennis en interesse doorgeven aan leerlingen. Als je begint met de opleiding is het niet erg als je kennis is verwaterd, want alles wordt weer opgefrist in de lessen op de Hogeschool. In de practicum lessen werk je naast bekende natuurkunde apparatuur, ook met alledaagse apparaten. Denk maar aan je smartphone en diverse vervoersmiddelen. Het is een uitdaging om leerlingen te motiveren voor een vak als natuurkunde. Je krijgt daarom lessen in vakdidactiek om jouw leerlingen nieuwsgierig te maken voor het vak. Daarnaast leer je ook hoe je het beste voor de klas kan staan en hoe je bijvoorbeeld een les voorbereidt. Al snel pas je deze kennis toe in de praktijk, want vanaf jaar 1 loop je stage. Gedurende de opleiding ga je steeds meer voor de klas staan. Denk je er aan om een carrièreswitch te maken naar het onderwijs? Dan is de deeltijdvariant een mogelijkheid voor jou. Bij een deeltijdopleiding volg je de lessen meestal in de avond of een dag(deel). Hierdoor kun je het makkelijk combineren met je werk en/of gezin.

Toelatingseisen

C&M
Niet toelaatbaar
E&M
Niet toelaatbaar
N&G
met Natuurkunde of Natuur, leven en technologie
N&T
Volledig toelaatbaar
C&M
Niet toelaatbaar
E&M
met Natuur, leven en technologie of Natuurkunde
N&G
met Natuur, leven en technologie of Natuurkunde
N&T
Volledig toelaatbaar

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 48

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Opleiding tot leraar voortgezet onderwijs van de tweede graad in Natuurkunde
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.7 8.4 0.3
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
8 7.6 0.4
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
7.8 7.4 0.4
Totaalscore
7.3    
Toon meer

Adres:
Rochussenstraat 198
3015 EK Rotterdam