Technische Informatica

Saxion

Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector
De ultieme combinatie van hardware en software. Ontwerp, meet, regel, programmeer en innoveer! Jij kunt straks systemen ontwerpen van een robot, slimme thermostaat of zelfsturende drones. Bij de hbo-opleiding Technische Informatica van Saxion werk je aan de nieuwste ontwikkelingen en oplossingen. De combinatie van hardware, zoals sensoren en microcontrollers, met software als C++ en Java vormt de kern van je opleiding Technische Informatica. Je gaat ontdekken wat realtime embedded systems zijn en je leert alles over het automatiseren en het besturen van processen. Eigenlijk zorg jij ervoor dat alle apparaten goed geprogrammeerd zijn en dus ook werken! Na de opleiding Technische Informatica kan je bijvoorbeeld software engineer, projectleider of onderzoeker worden. Bij Saxion kun je Technische Informatica ALLEEN in voltijd studeren. Deeltijd bachelor en Associate degree worden momenteel niet aangeboden.

Toelatingseisen

C&M
met Wiskunde B
E&M
met Wiskunde B
N&G
Volledig toelaatbaar
N&T
Volledig toelaatbaar

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 50

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Technische Informatica
Landelijke gemiddelde Verschil
Totaalscore
0    
Toon meer

Adres:
M.H. Tromplaan 28
7513 AB Enschede