Voedingsindustrie

Hieronder vind je een overzicht met de belangrijkste info over Voedingsindustrie. Scroll nog iets verder voor wat inhoudelijke info en niet onbelangrijk, wáár je Voedingsindustrie kunt gaan studeren!

Over deze studie

Niveau
Graad
Sector

Master in de biowetenschappen

Voedingsproducten moeten bewerkt en/of verwerkt worden voordat ze geschikt zijn voor consumptie. Je wordt opgeleid voor een job in de industriële verwerking van levensmiddelen. Je krijgt vakken als levensmiddelenchemie en -technologie, biotechnologie, milieu- en conserveringstechnologie om in te staan voor:
- Productietechnologie
- Chemische, biologische, fysische en microbiële kwaliteitscontrole
- voedselveiligheid

Deze mastersopleiding leidt op tot een polyvalente ingenieur die werkt aan alle aspecten van bio-engineering in de voedingsindustrie: het ontwerp, het productieproces, het operationele bedrijfsbeheer, de voedselveiligheid en de nazorg. Hij heeft de academische competenties verworven van zelfgestuurd leren. Hij beschikt over de nodige creativiteit, onderzoeksmethodologie en kennis om een onderzoeksvraag op te lossen en over de oplossing te communiceren.

Toelatingseisen Master

Voor masters gelden specifieke toelatingseisen. Raadpleeg de website van de desbetreffende instelling voor de concrete toelatingseisen.

Bekijk waar je dit kan studeren

Hoe wordt deze studie beoordeeld?

Voltijd
Toon meer statistieken
Enquêtejaar 0

Waar kan ik dit studeren?

Wo | Master | Voltijd | | Geel

Voedingsindustrie

Technologiecampus Geel, Geel