Hogeschool Tio

Amsterdam

Over Hogeschool Tio

Niveau
Hogeschool
Financiëring
Particuliere bekostiging
Bachelors
10
Masters
3
Associate degrees
5

De erkende hbo- en mbo-opleidingen van Tio bereiden je voor op een carrière in hotellerie, eventmanagement, toerisme, business en marketing. Tio staat voor intensief, kleinschalig en kwalitatief hoogstaand onderwijs en heeft al jaren een uitstekende naam als erkend onderwijsinstituut.

 

Al jarenlang de hoogste scores in de Keuzegids

Alle hbo- en mbo-opleidingen van Hogeschool Tio worden al jarenlang door de Keuzegids Hbo en Keuzegds Mbo uitgeroepen tot beste in hun vakgebied.

Bij Tio vind je de volgende topopleidingen:

 

Kleinschalig en persoonlijk

Als particuliere onderwijsinstelling kan Hogeschool Tio meer investeren in de kwaliteit van het onderwijs dan overheidsinstellingen. De vestigingen van Tio zijn klein, net als de klassen met gemiddeld slechts zo'n 11 studenten. Dankzij de kleine klassen heb je veel persoonlijk contact met je docenten en medestudenten.

 

Snel en intensief

Tio staat voor intensief, kleinschalig en kwalitatief hoogstaand onderwijs en heeft al jaren een uitstekende naam als erkend onderwijsinstituut. De persoonlijke benadering van Tio maakt snel studeren mogelijk. Het onderwijs is intensief, met veel contacturen. Bij Tio kun je daardoor in slechts drie jaar je hbo-diploma behalen. Je mbo4-diploma (middelbare hotelschool, business of luchtvaartdienstverlener) kun je in slechts twee jaar behalen. Bovendien kun je als havist of mbo‘er het mbo4-diploma in slechts één jaar behalen.

 

Hbo in 3 of 4 jaar

Na havo, vwo of mbo kun je bij Tio in drie of vier jaar je hbo-diploma behalen. Ambitieuze studenten krijgen de kans om de bacheloropleiding in slechts drie jaar af te ronden. In de driejarige variant loop je beide stages in de zomer en heb je dus minder vakantie. Daarnaast is het studieprogramma intensiever, met meer contacturen dan bij een overheidsbekostigde opleiding.

 

De opleidingen bij Tio zijn:

Hotel-en Eventmanagement (hbo)
Welkom in de wereld van tophotels, sterrenrestaurants, festivals en sportevenementen. De gastvrijheidsbranche is op zoek naar jou! De opleiding Hotel- en Eventmanagement combineert de klassieke hogere hotelschool met eventmanagement. Na de opleiding ben jij in staat de perfecte beleving te creëren voor je gasten, ook online. Elk verblijf en evenement weet jij tot een succes te maken. Ga bijvoorbeeld aan de slag als hotelmanager, eventmanager, food & beverage manager, marketing- of communicatiemanager. Of start je eigen onderneming.

Internationaal Toeristisch Management (hbo)
Dubai, Botswana, New York, Venetië; de wereld ligt aan je voeten. De reiswereld is op zoek naar jou! Na de opleiding Internationaal Toeristisch Management verkoop jij de wereld, online en offline. Je stelt reizen samen, koopt scherp in en legt wereldwijd contacten. Ga bijvoorbeeld aan de slag als productmanager, eventmanager, reisadviseur of citymarketeer. Of start je eigen onderneming.

Internationaal Business Management (hbo)
Een glansrijke toekomst: je sluit een deal met een Amerikaans bedrijf en onderzoekt de mogelijkheden om zaken te gaan doen in Azië. De businesswereld is op zoek naar jou! Na de opleiding International Business Management leg jij makkelijk internationale contacten en creëer je zelf kansen. Deze opleiding brengt je een stap dichter bij internationaal succes. Ga bijvoorbeeld aan de slag als accountmanager, financieel manager, sales- of marketingmanager. Of start je eigen onderneming.

Commerciële Economie en Ondernemerschap (hbo)
Leer de kneepjes van het (online) marketingvak. De marketingwereld is op zoek naar jou! Na de opleiding Commerciële Economie en Ondernemerschap weet je hoe je online en offline verkopen een flinke boost kunt geven, zowel in het MKB als voor een multinational. Ga bijvoorbeeld aan de slag als accountmanager, online marketeer, communicatieadviseur of salesmanager. Of start je eigen online onderneming!

Hotelmanagement (mbo4)
Bij de opleiding Hotelmanagement leer je alles over allround management, zodat je van elke onderneming een succes kunt maken. Na deze mbo-opleiding ben je commercieel en dienstverlenend, en geknipt voor een managementcarrière in de hotellerie en eventbranche. Ga bijvoorbeeld aan de slag als hotelmanager, eventmanager, supervisor of duty manager. Of start je eigen onderneming.

Stewardess Receptioniste Hostess (mbo4)
Elke dag nieuwe gasten en andere collega's. Vreemde talen en verre landen. Er gaat een wereld voor je open met de opleiding Stewardess Receptioniste Hostess. Na deze mbo-opleiding ben je klaar voor deze internationale uitdaging en sta je stevig in je schoenen, zelfs op 10.000 meter hoogte. Ga bijvoorbeeld aan de slag als receptionist, hostess, front office manager of stewardess.

Commercieel Business Management (mbo4)
Wie weet sluit jij de deal van het jaar! Bij de opleiding Commercieel Business Management ontwikkel jij het talent dat nodig is om carrière te maken in business. Na deze mbo-opleiding leg jij makkelijk contact met klanten en verkoop jij meer producten dan je grootste concurrent. Ga bijvoorbeeld aan de slag als accountmanager, inkoopmedewerker, consultant, sales- of marketingmanager. Of start je eigen onderneming.

 

Engelstalig onderwijs

In Amsterdam en Utrecht zijn de hbo-opleidingen Hotel- en Eventmanagement, Internationaal Toeristisch Management en International Business Management ook in het Engels te volgen. Voor meer informatie over de Engelstalige opleidingen kun je terecht op https://www.tio.nl/en/.

 

Waarom studeren bij Tio?

Wil je weten waarom studenten voor Tio kiezen? Lees dan de redenen van studenten om voor Tio te kiezen.

Studenten over Tio:

  • Studente Fenna Visser: "Ik heb voor Tio gekozen omdat het kleinschalig is en ik de opleiding versneld kan afronden."
  • Exchange student I Wen Chen: "The small classes allow excellent communication between lecturers and students."
  • Studente Renate Rog: "Als je de mogelijkheid hebt om een internationale stage te doen, zou ik dat zeker doen! Tio heeft veel connecties waar je gebruik van kunt maken. Zelf loop ik een eventmanagementstage in Londen."
  • Studente Carmen Vollebregt: "Het is heel leuk dat alles wordt behandeld door docenten uit de praktijk. Dat merk je echt. Hun enthousiasme, hun eigen ervaringen, het motiveert enorm."
  • Studente Tanika Heijnen: "Ik weet dat een diploma behaald aan hogeschool Tio zeker voor grotere kansen op de arbeidsmarkt zorgt. Er zit power achter de naam Tio en ik merk dat bedrijven doorhebben dat studenten van Tio veel managementeigenschappen hebben ontwikkeld."
  • Student Jelle Groen: "Naast mijn studie heb ik samen met een clubgenoot mijn eigen bedrijf opgericht, zodat ik de kennis en ervaring die ik opdoe tijdens mijn opleiding direct in de praktijk kan brengen."

Opleidingen van Hogeschool Tio

Hbo | Bachelor | Voltijd | Economie en Bedrijf |Amsterdam

Commerciële Economie en Ondernemerschap

Favoriet

Hbo | Bachelor | Voltijd | Economie en Bedrijf |Amsterdam

Hotel- en Eventmanagement

Favoriet

Hbo | Bachelor | Voltijd | Economie en Bedrijf |Amsterdam

International Business Management

Favoriet
Bekijk alle opleidingen van Hogeschool Tio

Hoe wordt deze vestiging beoordeeld?

Beoordelingen van de huidige studenten in 2022 van deze vestigingen.

Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) dat studenten geven over de sfeer op de vestiging.

Sfeer:
9

Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) dat studenten geven over de ict-faciliteiten van de vestiging.

ICT-voorzieningen:
79

Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) dat studenten geven over de bibliotheek en/of mediatheek van de vestiging.

Bibliotheek/mediatheek:
77

Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) dat studenten geven over de geschiktheid van de onderwijsruimten van de vestiging.

Geschiktheid onderwijsruimten:
87

Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) dat studenten geven over de beschikbaarheid van werkplekken op de vestiging, bijv. zijn er voldoende werkplekken.

Beschikbaarheid werkplekken:
83
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) dat studenten geven over de studiefaciliteiten van de vestiging.
Studiefaciliteiten:
84

Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) dat studenten geven over de digitale leeromgeving van de vestiging.

Digitale leeromgeving:
86

Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) dat studenten geven over de digitale biblioteek en mediatheek van de vestiging.

Digitale bibliotheek/mediatheek:
-1

Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) dat studenten geven over de geschiktheid van de werkplekken op de vestiging, bijv. zijn de computers van voldoende kwaliteit.

Geschiktheid werkplekken:
86
Hogeschool in beeld
Volg ons:

Adres:
Tempelhofstraat 5
1043 EA AMSTERDAM
Tel:
E-mail:

Open dagen van Hogeschool Tio - Amsterdam

27
aug
Open dag Amsterdam
Tijd: 11:00 - 13:30 uur
27
aug
Open dag Hogeschool Tio
Tijd: 10:30 - 14:30 uur

Andere vestigingen

Aantal opleidingen: 18 | Aantal open dagen: 1
Hengelo

Hogeschool Tio

Favoriet
Aantal opleidingen: 18 | Aantal open dagen: 0
Utrecht

Hogeschool Tio

Favoriet
Aantal opleidingen: 19 | Aantal open dagen: 0
Eindhoven

Hogeschool Tio

Favoriet
Aantal opleidingen: 19 | Aantal open dagen: 0
Rotterdam

Hogeschool Tio

Favoriet
Aantal opleidingen: 14 | Aantal open dagen: 0
Groningen

Hogeschool Tio

Favoriet
Aantal opleidingen: 3 | Aantal open dagen: 0
Leiden

Hogeschool Tio

Favoriet