5 leuke citytrips in eigen land!

Geschreven door: Linn Siewertsen
Op: 27 jun 2023
Buitenland en Tussenjaar

De zomer is weer op komst en dat betekent dat we met zijn alle weer op vakantie willen. Helaas kost een tripje naar het buitenland je al snel veel geld. Dit is een luxe die niet voor alle studenten is weggelegd. Citytrips zijn een leuk alternatief waar je niet zoveel geld voor nodig hebt. Met een studenten OV kun je met 40% korting naar je bestemmingen reizen. Ik geef jou dé inspiratie voor jouw volgende citytrip!

Rotterdam

Ik begin met de inspiratie voor dit artikel: Rotterdam. Ik ben er laatst voor het eerst geweest en ik ben er echt enorm enthousiast over. De stad is anders dan de meeste grote steden in Nederland. In de tweede oorlog is Rotterdam namelijk grotendeels platgebombardeerd waardoor er allemaal moderne architectuur te vinden is. In de avond lijkt de stad door zijn spectaculaire skyline net op een Nederlands New York! Als shopaholic kun je helemaal losgaan in de koopgoot. De foodies kunnen gerechten van over de hele wereld proberen in de markthal en de influencers kunnen prachtige foto’s maken in de tuin van het stadhuis. Mocht je nog tijd over hebben ga dan zeker een drankje doen in het Nhow hotel en sluit de avond af met een ritje in de watertaxi. Echt een topdagje zo!

Amsterdam

De hoofdstad van ons land mag natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Wie nog nooit in Amsterdam is geweest moet echt zo snel mogelijk gaan! Als student begint je avontuur waarschijnlijk op het prachtige centraal station. Vanaf daar loop je zo de stad in om heerlijk te kunnen shoppen in de kalverstraat. Hou je van cultuur? Bezoek dan zeker het museumkwartier. Hier vind je onder andere het stedelijk museum, het van Gogh museum en het rijksmuseum. Naast alle musea zijn er talloze leuke terrasjes in de stad om een heerlijke cocktail te drinken. Voor het ultieme uitzicht over de prachtige stad kun je schommelen bovenop te A’dam toren… als je durft!

Groningen

Groningen is één van de leukste studentensteden van Nederland. Ik raad je dan ook zeker aan om een overnachting te boeken en ’s nachts los te gaan in de clubs! Overdag kun je beginnen met een koffie op het terras in de imposante binnenstad van Groningen. Vervolgens raad ik je het Groningermuseum aan. Het museum ziet er van buiten superleuk uit en levert een goede foto op. In het museum vind je kunst van alle tijden. Van klassiek tot hypermodern, het is er allemaal! Mocht je de sportschool overgeslagen hebben en houden van een mooi uitzicht beklim dan de Martinitoren! In de toren vind je bijna 300 traptreden…

Maastricht

Voor de volgende stedentrip zakken we af naar het zuiden van het land. Maastricht staat bekend om zijn heerlijke vlaai en historische binnenstad. Je vindt er heel veel schattige hotelletjes om een avond in te overnachten. Drink een lekker speciaal biertje op één van de terrasjes van het vrijthof of ga heerlijk shoppen in de binnenstad. Als je in Maastricht bent moet je zeker even een bezoekje plegen aan boekhandel Dominicanen. Dit is een prachtige kerk waar je terecht kunt voor een nieuw boek of een heet kopje koffie.

Utrecht

De laatste aanrader van vandaag is Utrecht. Ze wordt ook wel het kleine zusje van Amsterdam genoemd. Met haar schattige grachtjes en sfeervolle binnenstad is Utrecht echt een must see. In de zomer kun je met een boot, kajak of sup de grachten door! Na die tijd heb je vast dorst. Ga dan een lekker speciaal biertje drinken bij café Olivier. Dit Belgische biercafé heeft zich gevestigd in een oude kerk!

Over Linn Siewertsen