Opleiding tot leraar Basisonderwijs

HZ University of Applied Sciences

Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Jij bent gek op kinderen en je wilt hen laten zien en ervaren hoe de wereld in elkaar zit. En hoe zij daarvan deel uit kunnen maken. Dan is de HZ-opleiding Leraar Basisonderwijs wat voor jou! Je wordt bij ons opgeleid volgens moderne onderwijskundige en pedagogische methoden waarbij het belang van de ontwikkeling van het kind in en rondom de school voorop staat. In het eerste jaar maak je al direct kennis met de praktijk. Je volgt natuurlijk cursussen en je stage staat al vanaf de eerste week centraal. Het tweede jaar werk je je kennis en vaardigheden verder uit en kies je een specialisatie: jongere kinderen (groep 1 t/m 4) of oudere kinderen (groep 5 t/m 8). In het derde jaar kies je een minor van een half jaar. Met de minor verbreed of verdiep je jouw kennis en vaardigheden. Kies bijvoorbeeld uit de minoren Cultuureducatie, Zorg aan Kinderen of Bewegingsonderwijs. Het laatste jaar staat in het teken van jouw afstudeeronderzoek. Je sluit je opleiding af als Leraar In Opleiding (LIO): je krijgt een half jaar de mede-verantwoordelijkheid voor een eigen klas! Na vier jaar is het zover: je mag aan de slag in het basisonderwijs! Na je afstuderen ben je bevoegd om in alle groepen van het basisonderwijs les te geven. Ook kun je in het speciaal basisonderwijs aan de slag. Je kunt gaan werken in Nederland, België, op de Antillen en op Nederlandse.

Toelatingseisen

Met een mbo-4-diploma moet je aantonen voldoende kennis te hebben van aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek. Mbo-4-studenten moeten sowieso voor de drie vakken een toelatingstoets maken. Haal je één van de toetsen niet, dan kun je niet naar de pabo. Meer informatie vind je op www.goedvoorbereidnaardepabo.nl.

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Opleiding tot leraar Basisonderwijs
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
8.7 8.7 0
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
7.7 7.5 0.2
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
7.7 7.4 0.3
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
7.5 7.6 -0.1
Totaalscore
7.5    
Toon meer

Adres:
Edisonweg 4
4382 NW Vlissingen

Deze instellingen hebben ook een open dag

Hogeschool Viaa - Zwolle

Open dag
Locatie:
Tijd: 15:00 - 20:00

Hogeschool Viaa - Zwolle

Open dag
Locatie:
Tijd: 15:00 - 20:00

Hogeschool Viaa - Zwolle

1
jun
Open dag Hogeschool Viaa
Locatie:
Tijd: -

Christelijke Hogeschool Ede - Ede

1
jun
Open Avond voltijdopleidingen
Locatie:
Tijd: 18:3 - 21:00

Hogeschool Inholland - Rotterdam

8
jun
(Online) Open avond deeltijd
Locatie:
Tijd: 17:00 - 20:00

Thomas More Hogeschool - Rotterdam

8
jun
Open dag voltijd en deeltijd
Locatie:
Tijd: 17:00 - 21:00

Christelijke Hogeschool Ede - Ede

17
jun
Open avond deeltijd opleidingen
Locatie:
Tijd: 18:3 - 21:00