Opleiding tot leraar Basisonderwijs

Hogeschool De Kempel

Over deze opleiding

Niveau
Graad
Vorm
Sector
Heb jij het lef om een nieuwe carrière voor de klas te starten? Droom jij ervan om met kinderen te werken? Wil jij een baan die geen enkele dag hetzelfde is? En durf jij het roer om te gooien? Dan helpt onze deeltijdopleiding tot leraar basisonderwijs jou om het verschil te gaan maken voor de klas! Versneld voor de klas Als je een hbo- of wo-bachelor-diploma op zak hebt, dan kun je een studie (direct) combineren met werken in het onderwijs. Eén ding is zeker: het is een afwisselende en uitdagende baan als juf of meester. Je haalt niet alleen het beste in kinderen naar boven, maar krijgt ook de kans om het maximale uit jezelf te halen. Dat noemen wij leren met lef...durf jij het aan? Drie deeltijdvarianten Je hebt bij ons de keuze uit drie deeltijdvarianten, zodat er altijd een traject is dat bij jou en jouw persoonlijke situatie past. Je hebt de keuze uit 'Deeltijd verkort en daarna voor de klas', 'Deeltijd verkort en versneld voor de klas' of 'Zij-instroom en direct voor de klas'. Studeren aan De Kempel is gegarandeerd een succes! Is leraar worden ook jouw toekomstdroom? Geen betere plek om die droom waar te maken dan op De Kempel. Wist je dat we de beste pabo van Nederland zijn volgens de Keuzegids hbo 2021? En dat al zes jaar op rij. Studeren aan onze hogeschool is gewoon erg leuk. Nog leuker is het om kinderen te helpen hún dromen waar te maken!

Toelatingseisen

Met een mbo-4-diploma moet je aantonen voldoende kennis te hebben van aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek. Mbo-4-studenten moeten sowieso voor de drie vakken een toelatingstoets maken. Haal je één van de toetsen niet, dan kun je niet naar de pabo. Meer informatie vind je op www.goedvoorbereidnaardepabo.nl.

Bindend studieadvies

Aan het eind van jouw eerste studiejaar moet je aan onderstaande minimale eisen voldoen om jouw opleiding te kunnen vervolgen:

Het aantal perioden.
Periode: 12
Het aantal studiepunten die je behaald moet hebben. Voor elk vak dat je met een voldoende afsluit, krijg je studiepunten.
Minimale ECTS: 13

Hoe wordt deze opleiding beoordeeld?

Deze opleiding
Opleiding tot leraar Basisonderwijs
Landelijke gemiddelde Verschil
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de sfeer op de opleiding.
Sfeer
9 8.2 0.8
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over docenten, denk bijv. aan de deskundigheid van docenten en de bereikbaarheid en betrokkenheid van docenten.
Docenten
8.4 7.6 0.8
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de kwaliteit van de studiebegeleiding door de opleiding, denk bijv. aan de mogelijkheid tot en kwaliteit van begeleiding en de mate waarin de opleiding initiatief neemt in begeleiding.
Studiebegeleiding
8.4 7.6 0.8
Het gemiddelde tevredenheidsoordeel (schaal van 1-10) van studenten over de studiefaciliteiten, denk bijv. aan de computerruimtes, de bibliotheek en de ICT-faciliteiten.
Studiefaciliteiten
8.6 7.3 1.3
Totaalscore
8.2    
Toon meer

Adres:
Deurneseweg 11
5709 AH Helmond

Deze instellingen hebben ook een open dag

Hogeschool Viaa - Zwolle

Open dag
Locatie:
Tijd: 15:00 - 20:00

Hogeschool Viaa - Zwolle

Open dag
Locatie:
Tijd: 15:00 - 20:00